KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

MAGICZNA LICZBA SIEDEM - konkurs przedszkolny

Na przełomie maja i czerwca odbył się w naszym przedszkolu konkurs plastyczno - techniczny „Magiczna liczba 7”. Na konkurs wpłynęły bardzo ciekawe prace. Uczestnicy wykazali się dużą wyobraźnią, oryginalnością, sposobem wykonania. Wszystkim uczestnikom dziękujemy i życzymy udanych wakacji....

MATEMATYCZNY PEJZAŻ - konkurs przedszkolny

W czerwcu w naszym przedszkolu został zorganizowany konkurs plastyczny ,,Matematyczny pejzaż". Dzieci wraz z rodzicami wykonały ciekawe prace za co otrzymały dyplomy i drobne upominki....

DZIEŃ DZIECKA - grupy starsze

„Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat” (Janusz Korczak). 1 czerwca przedszkolaki z grup: V, VI, VII wypełniły radością i uśmiechami ogród przedszkolny uczestnicząc w wesołych zabawach. Nauczycielki złożyły dzieciom życzenia z okazji ich święta i zaprosiły do uczestniczenia w przygotowany...

ŚWIĘTUJEMY DZIEŃ DZIECKA - grupy młodsze

Dzień Dziecka - na to czekali chyba wszyscy: duzi i mali.  Inicjatorem tego międzynarodowego święta jest organizacja zwana International Union for Protection of Childhood, której celem było zapewnienie bezpieczeństwa dzieciom z całego świata. W ramach propagowania założeń tego święta, wszystkie nasze pr...

MIASTO W FIGURACH GEOMETRYCZNYCH - konkurs przedszkolny

W naszym przedszkolu odbył się konkurs, którego uczestnicy wykonali prace plastyczne tworząc swoje wizje naszego miasta wykorzystując do jej powstania figury geometryczne. Na konkurs zgłoszono prace wykonane w różnych technikach plastycznych i różnych formach. Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymal...

MATEMATYCZNE FIGURAKI - konkurs plastyczno - techniczny

W kwietniu na terenie naszego Przedszkola odbył się konkurs plastyczno - techniczny „Matematyczne figuraki”. Celem konkursu było: rozwijanie kompetencji matematycznych, rozwijanie twórczej i przestrzennej wyobraźni, stworzenie możliwości doświadczeń konstrukcyjno - technicznych. Przedmi...

LAUREACI KONKURSU OGÓLNOŁÓDZKIEGO

Laureaci konkursu „Drzewo w czterech porach roku” organizowanego przez Przedszkole Miejskie nr 75 W konkursie „Drzewo w czterech porach roku” wzięły udział dzieci z naszego przedszkola, pierwsze miejsce zajął Kuba z grupy II w kategorii wiekowej 3-4 latki, drugie miejsce zajęła Marcelina z gru...

AKADEMIA MAŁEGO PATRIOTY "Polska - mój kraj"

W ostatnim tygodniu kwietnia dzieci ze wszystkich grup wiekowych brały udział w zajęciach o tematyce patriotycznej. Przedszkolaki zapoznały się z symbolami narodowymi - flagą, godłem oraz hymnem. Dzieci wypowiadały się na temat swojego miejsca zamieszkania - miasta Łodzi, poznały także flagę Unii Europejskiej. Nasze ...

NIECHCIANE I ZAPOMNIANE - zbiórka na rzecz fundacji

Nasze przedszkole uczestniczyło w tym roku w akcji charytatywnej na rzecz Fundacji Niechciane i Zapomniane mieszczącej się przy ulicy Malowniczej w Łodzi. Dzieci wraz z Rodzicami jak zwykle pokazały swoje wielkie serce wspierając wszystkie zwierzęta duże i małe. Zgromadzone zostały takie dary jak: karma dla psó...

WAKACJE 2021 - zapisy na dyżur w dniach od 4 do 28 maja 2021 r. - dotyczą wszystkich zainteresowanych. Deklarację pobieramy i składamy w dyżurującym przedszkolu czyli w tym do którego chcemy zapisać dziecko. Wykaz przedszkoli dyżurujących w miesiącach lipiec i sierpień w załączniku - Przerwa wakacyjna - wyka...