KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Ważne dla Rodziców

 

UWAGA !!!

W związku z obostrzeniami informujemy, że w szatni może przebywać jednorazowo 5 osób dorosłych podczas odbierania dzieci.

Prosimy w miarę możliwości o sprawne ubieranie dzieci i ograniczenie czasu przebywania w szatni do minimum.

Zasady przyprowadzania dzieci do przedszkola zostają bez zmian.

Ze względu na częste nieprzestrzeganie zasad obowiązujących  w przedszkolu w związku z panującą pandemią COVID-19  przez rodziców oraz osoby upoważnione do odbioru dzieci przypominamy, że w dalszym ciągu obowiązuje:

  • bezwzględna dezynfekcja rąk,
  • konieczność zakrywania ust i nosa maseczką,
  • zachowanie dystansu społecznego,
  • przestrzeganie ilości osób odbierających dzieci w szatni - max 5 osób dorosłych - pozostałe osoby oczekują przed budynkiem przedszkola,
  • dzieci z katarem, kaszlem i innymi objawami chorobowymi pozostają w domu;

Prosimy o zastosowanie się do powyższych zasad !!!

WAKACJE 2021 - zapisy na dyżur w dniach od 4 do 28 maja 2021 r. - dotyczą wszystkich zainteresowanych. Deklarację pobieramy i składamy w dyżurującym przedszkolu czyli w tym do którego chcemy zapisać dziecko. Wykaz przedszkoli dyżurujących w miesiącach lipiec i sierpień w załączniku - Przerwa wakacyjna - wyka...

PRZEDSZKOLNY KONKURS MATEMATYCZNY

„Magiczna gra matematyczna dla przedszkolaków” Serdecznie zapraszamy wszystkie dzieci oraz rodziców do udziału w konkursie przedszkolnym - „Magiczna gra matematyczna” . Cele konkursu: - popularyzacja matematyki oraz rozwijanie twórczej i kreatywnej postawy, - rozwijanie uz...

PORADNIA ZAPRASZA

Poradnia Psychologiczno - Pedagogiczna NR 3 w Łodzi zaprasza zainteresowanych Rodziców na indywidualne bezpłatne konsultacje z terapeutami....

LEKCJA ON-LINE Z ROBOTYKI

Szanowni Państwo zapraszamy na SPECJALNĄ MIKOŁAJKOWĄ darmową lekcję on-line z ROBOTYKI I PROGRAMOWANIA z Bożydarem! Zapraszamy wszystkie Dzieci Rodziców i Nauczycieli w sobotę 5.12.2020 o godz.12.00 Tym razem pomożemy Świętemu Mikołajowi! Wspólnie opracujemy system bezpiecznego dostarczania paczki wyrzuco...

SOBOTY ZE SPECJALISTAMI

Zapraszamy na sobotnie bezpłatne spotkanie ze specjalistami. Zespół Wczesnego Wspomagania Rozwoju w Poradni Psychologiczno - Pedagogicznej nr 3 w Łodzi zaprasza w sobotę 6 marca w godzinach 10.00 - 13.00 na indywidualne, bezpłatne konsultacje z terapeutami - specjalistami w zakresie diagnozy i wspomagania rozwoj...

ZAJĘCIA DODATKOWE

W nawiązaniu do informacji przekazanych na zebraniach ogólnych i grupowych - informujemy, że od 5 października rozpoczną się dla dzieci ze wszystkich grup zajęcia dodatkowe proponowane przez miasto - gimnastyka korekcyjna oraz warsztaty muzyczne K.Orffa....

ZEBRANIA Z RODZICAMI

W związku z obecną sytuacją i obowiązującymi procedurami ZEBRANIA z Rodzicami odbędą się dla każdej grupy w innym terminie. Na ZEBRANIE zapraszamy jednego (1) Rodzica/opiekuna prawnego (osobę posiadającą uprawnienia do podpisywania dokumentów).   Na zebraniu obowiązuje zasłanianie ust i nosa, dezynfekcj...

OBOWIĄZUJĄCE PROCEDURY REGULAMINY i inne dokumenty dla Rodziców

W związku z rozpoczęciem nowego roku szkolnego i ponownym uruchomieniem przedszkola dla wszystkich dzieci placówka wprowadza nowe procedury, regulaminy oraz podaje niezbędne informacje ułatwiające funkcjonowanie w obowiązującym reżimie sanitarnym. Prosimy o zapoznanie się z dokumentami zapisanymi w postaci pli...

NOWY ROK SZKOLNY 2020/21 - zasady przyprowadzania i odbierania dzieci

NOWY ROK SZKOLNY 2020/21 Uprzejmie informujemy, że od dnia 1 września 2020 r., przedszkole uruchamia wszystkie oddziały i przyjmuje dzieci zgodnie z rekrutacją na rok szkolny 2020/21 , w reżimie sanitarnym, z uwzględnieniem szczególnych zasad bezpieczeństwa zawartych w rekomendacjach MEN i GIS. Przedszkole j...

WAŻNE TELEFONY

WAŻNE NUMERY : Wojewódzka Stacja Sanitarno - Epidemiologiczna w Łodzi 42 253 62 00 Pogotowie Ratunkowe 999 Numer Alarmowy 112 Wydział Edukacji 42 638 48 04 Łódzkie Kuratorium Oświaty 42 637 70 55...