KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

grupa III "Słoneczka"

UWAGA !!!

W związku z ogłoszeniem "czerwonej strefy” dla miasta Łodzi i zastosowaniem dodatkowych obostrzeń informujemy, że w szatni może przebywać jednorazowo 5 osób dorosłych podczas odbierania dzieci. Prosimy w miarę możliwości o sprawne ubieranie dzieci i ograniczenie czasu przebywania w szatni do minimum. Zasady przyprowadzania dzieci do przedszkola zostają bez zmian.

KONTAKT e - mail dla Rodziców :
CZERWIEC W NASZEJ GRUPIE :

Tydzień „Łódź, moje miasto”

  • poznajemy historię powstania miasta;
  • poznajemy zabytki Łodzi;
  • poznajemy herb, flagę i hymn naszego miasta;
  • rozwijanie poprawnej mowy - ćwiczenia logopedyczne;
  • zabawy matematyczne rozwijające umiejętność liczenia;
  • kształtowanie umiejętności poprawnej wymowy;
  • doskonalenie umiejętności posługiwania się nożyczkami;

Tydzień „Witamy Lato”

  • poznajemy kolejną porę roku - lato;
  • poznanie cech charakterystycznych występujących latem;
  • rozwijanie umiejętności tworzenia zbiorów równolicznych;
  • poznanie piosenek związanych z latem
  • ćwiczenia pamięci - nauka wierszy o tematyce letniej;
  • zauważanie powtarzalności przedmiotów - układanie rytmów;

Tydzień „Wkrótce wakacje”

  • oglądanie filmu edukacyjnego „Wakacyjne podróże”;
  • rozmowy o wakacyjnych planach;
  • wprowadzamy letnie zabawy;
  • rozwijanie sprawności manualnej - ćwiczenia grafomotoryczne;
  • rozwijanie mowy i myślenia poprzez- układanie historyjki obrazkowej we właściwej kolejności;
  • układanie prostych kompozycji z dostępnych materiałów;

Tydzień „Bezpieczne wakacje”

  • przypomnienie zasad bezpiecznej zabawy podczas pobytu na wakacjach;
  • przypomnienie zasad bezpieczeństwa wobec nieznajomych;
  • zwrócenie uwagi na niebezpieczne zwierzęta oraz rośliny;
  • przypomnienie zasad ochrony przyrody;