KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

nasze działania

ZAKOŃCZENIE ROKU - POŻEGNANIE PRZEDSZKOLA

15.06. nasza grupa uroczyście pożegnała przedszkole. Uroczystość rozpoczęto od poloneza. Następnie dzieci wystąpiły w inscenizacji „Pożegnanie starszaków” demonstrując między innymi znajomość cyfr i alfabetu. Żywiołowo zaśpiewały piosenki, a następnie dziewczynki zatańczyły przepiękny taniec stokrote...

AKADEMIA PATRIOTYCZNA

W maju nasza grupa  wystąpiła w uroczystej Akademii Patriotycznej "Polska to mój kraj". Wszystkie dzieci przyszły ubrane w odświętne stroje, by podkreślić doniosłość akademii. Zaśpiewały wraz z innymi grupami hymn „Mazurek Dąbrowskiego” z zachowaniem odpowiedniej postawy. Przedstawiły wiersze ...

TURNIEJ MATEMATYCZNY

W kwietniu między grupami VII i VI odbył się turniej matematyczny. Najstarsze grupy rywalizowały ze sobą w różnych zadaniach. W przeczytanym wierszu starszaki musiały wykazać się znajomością działań - wskazywały te, które w nim wystąpiły. Układały rytmy z figur geometrycznych. Odejmowały i dodawały na kon...

NASZA POLSKA ŚWIĘTUJE

Z okazji Majowych Świąt Narodowych - 1maja - Międzynarodowy Dzień Pracy, 2 maja - Dzień Flagi, 3 maja - rocznica uchwalenia Konstytucji oraz 9 maja Dzień Europy - nasza grupa rozmawiała o Polsce i Europie. Rozpoznawaliśmy nasze symbole narodowe: flaga, godło, hymn. Rozwiązaliśmy quiz na temat Polski: stolica Polski, na...

SZUKAMY WIOSNY

17.05.2021
SZUKAMY WIOSNY

SZUKAMY WIOSNY

17.05.2021

Dzieci  z naszej grupy w poszukiwaniu wiosny udały się do przedszkolnego ogrodu. Przy pomocy lup obserwowały pąki na drzewach i  pierwsze wiosenne kwiaty. W tym roku ze względu na pandemię nie odbyło się tradycyjne pożegnanie zimy i powitanie wiosny. Marzanna musi poczekać do następnego roku....

MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ ZIEMI

22 kwietnia obchodzimy Międzynarodowy Dzień Ziemi. Z tej okazji wykonaliśmy szereg zadań związanych z tym, jak chronić Ziemię. Obejrzeliśmy prezentacje jak należy chronić Ziemię oraz o ciekawostkach związanych z Ziemią. Ułożyliśmy sudoku - segregacja śmieci, utrwalaliśmy jak ekologicznie postępować poprzez dokładanie o...

MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ KSIĄŻKI

W kwietniu jest obchodzony "Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci i Międzynarodowy Dzień Książki". Żabki wymieniały swoje ulubione książki. Przypomnieliśmy kodeks jak należy korzystać z książek. Wykonaliśmy zakładki do książek. Czytaliśmy fragmenty różnych książeczek....

UCZYMY SIE PROGRAMOWAĆ

Nasza grupa w kwietniu przystąpiła do nowego Ogólnopolskiego Programu „Uczymy się programować”. Program  ma celu propagowanie nauki programowania wśród dzieci. Logiczne, algorytmiczne myślenie, zadaniowe podejście do stawianych problemów, szukanie różnych rozwiązań, analiz...

NA NIEBIESKO DLA AUTYZMU

2 kwietnia  w „Światowym Dniu Świadomości Autyzmu” dzieci z naszej grupy wspólnie z Rodzicami przyłączyły się do akcji „Zaświeć się na niebiesko dla AUTYZMU”. Założyły w tym dniu niebieskie elementy stroju, wykonały pracę plastyczną „Świat na niebiesko”. Obejrzały r&oacut...

PRACA ZDALNA

14.05.2021
PRACA ZDALNA

PRACA ZDALNA

14.05.2021

Na przełomie marca i kwietnia prowadziłyśmy nauczanie zdalne. Bardzo dziękujemy Rodzicom i Dzieciom za duży wkład w wykonywanie przesłanych zadań. Bardzo ładnie pracowaliście. Szczególnie dziękujemy tym osobom, które sukcesywnie przesyłały wykonane prace. Są to Jaś L., Lena K., Aleksander, Piotr, Staś i L...