KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

nasze działania

DRZEWO W CZTERECH PORACH ROKU - udział w konkursie

Jedna z naszych "Pszczółek" - Marcelinka brała udział w konkursie plastycznym dotyczącym tematyki przyrodniczej zorganizowanym przez Przedszkole Miejskie Nr 75 w Łodzi. Zadanie polegało na stworzeniu pracy przedstawiającej "Drzewo w czterech porach roku". Naszej "Pszczółce" poszło bardzo dobrze. Zajęła II...

"DZIEŃ PSZCZÓŁEK"

20 maja obchodzony jest "Światowy Dzień Pszczół". Z tej okazji nie mogło zabraknąć w naszej grupie zajęć dotyczących tych wspaniałych owadów oraz balu wieńczącego tą tematykę. Dzieci zagłębiały się w proces tworzenia przez pszczoły miodu oraz powodów, dla których te owady są ważne dla cywi...

"BAJKOWE PIOSENKI" - konkurs

Dwie z naszych "Pszczółek" - Alicja oraz Marcelinka brały udział w konkursie „Bajkowe piosenki” zorganizowanym przez Szkołę Podstawową nr 64 w Łodzi. Dziewczynki wykonały piosenkę z bajki „Trolle” - „Bez końca”. Jest to piosenka bardzo ambitna, z którą sobie świetnie ...

AKADEMIA MAŁEGO PATRIOTY „Polska - mój kraj”

W ostatnim tygodniu kwietnia dzieci ze wszystkich grup wiekowych brały udział w zajęciach o tematyce patriotycznej. Przedszkolaki zapoznały się z symbolami narodowymi - flagą, godłem oraz hymnem. Dzieci wypowiadały się na temat swojego miejsca zamieszkania - miasta Łodzi, poznały także flagę Unii Europejskiej. Nasze ...

PRACA ZDALNA - działania dzieci

Chciałabym serdecznie podziękować Rodzicom i dzieciom z grupy "Pszczółek" za wytrwałość w działaniu i pracę podczas zdalnego nauczania. Był to czas dla nas ponownie trudny. Tym bardziej podziwiam tych, którzy wykonywali wszystkie zadania, które zostały dla nich przygotowane. Dziękuję równi...

BAL WIOSNY

26.03.2021
BAL WIOSNY

BAL WIOSNY

26.03.2021

W marcu dzieci z grupy "Pszczółek" uczestniczyły w zabawach ruchowych podczas zorganizowanego w grupie "Balu Wiosny". "Pszczółki" uczestniczyły w zabawach dydaktycznych, zgadywankach, tańcach oraz konkursach. Wszystkie były bardzo zadowolone. Dzieci ubrane na zielono, lub w wiosennych kolorach prezentow...

DZIEŃ MATEMATYKI

12 marca obchodzimy "Dzień matematyki'. Święto to zostało zapoczątkowane przez organizację „World education games” w 2007. Zostało ono wymyślone, by pokazać dzieciom inną stronę nauki matematyki - poprzez gry i zabawy edukacyjne. W naszej grupie również w tym dniu mieliśmy okazję pobawić się trochę...

ŚWIATOWY DZIEŃ PSA

Na początku marca obchodzimy "Światowy Dzień Psa". Podczas obchodów "Światowego Dnia Psa" zastanawialiśmy się nad tym, jak traktuje się psy oraz inne zwierzęta w naszym społeczeństwie. Rozmawialiśmy o tym, jak należy dbać o nasze ukochane pupile oraz jakie mamy wobec nich obowiązki. Każde z dzieci miało możliw...

"CALINECZKA" - przedstawienie grupowe

Dzieci z naszej grupy na początku marca wystąpiły w przedstawieniu teatralnym pt. „Calineczka” - zorganizowanym dla dzieci z młodszych grup. Był to debiut dzieci jeśli chodzi o występy przed szerszą publicznością. Pomimo przeciwności losu oraz tremy "Pszczółki" wspaniale sobie poradziły. Wszystki...

ŚWIATOWY DZIEŃ KOTA

Światowy Dzień Kota obchodzony jest 17 lutego. W Polsce święto to znane jest od roku 2006. Dzień Kota podkreślić ma znaczenie kotów w życiu człowieka, zachęcić do niesienia pomocy wolno żyjącym i bezdomnym zwierzętom, a także uwrażliwić ludzi na często trudny koci los. Podczas zajęć dzieci słuchały bajki o "Ko...