KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

KONKURSY

Ogólnopolski konkurs dla przedszkoli „Bajkowa gra planszowa” z elementami matematyki

Organizatorem konkursu jest Przedszkole Miejskie Nr 207 w Łodzi

Cele ogólne konkursu :

  1. Rozwijanie zainteresowania grami planszowymi.
  2. Kształtowanie pojęć matematycznych.
  3. Zaprezentowanie talentu plastycznego dzieci.

Regulamin :

  1. Konkurs przeznaczony jest dla dzieci w wieku 5-6 lat z całej Polski.
  2. Zadaniem uczestników konkursu jest wykonanie gry planszowej związanej z postaciami z bajek lub jednej konkretnej bajce. W grze należy wykorzystać 1 lub kilka elementów matematycznych: kolory, figury, liczby itp.
  3. Format wykonania prac – A4 lub A3, liczba graczy 2-4. Technika dowolna, bez elementów sypkich.
  4. Gra planszowa może być wykonana indywidualnie, własnoręcznie lub z pomocą osób dorosłych.
  5. Praca konkursowa powinna zawierać elementy charakterystyczne dla gry planszowej: tytuł, instrukcję, planszę, pionki do gry oraz inne potrzebne elementy.
  6. Ocenie podlegać będą: pomysłowość, oryginalność, staranność wykonania, estetyka pracy.
  7. Każda placówka może zgłosić 2 prace.
  8. Przewidziane są nagrody za I, II, III miejsce.
  9. Nagrody i dyplomy dla zwycięzców zostaną wysłane pocztą.
  10. Podziękowania dla nauczycieli i dyplomy dla dzieci będą do pobrania ze strony internetowej Przedszkola.
  11. Każda praca powinna zawierać metryczkę zawierającą: imię i nazwisko dziecka, wiek autora, adres przedszkola, imię i nazwisko nauczyciela pod kierunkiem, którego została wykonana praca, adres mailowy przedszkola oraz zgodę rodzina\opiekuna prawnego na udział dziecka w konkursie (załącznik 1).
  12. Oceny nadesłanych gier planszowych dokona niezależna komisja konkursowa.
  13. Decyzje komisji konkursowej są ostateczne.
  14. Lista nagrodzonych osób zostanie opublikowana na stronie internetowej przedszkola oraz na stronie miesięcznika „Bliżej Przedszkola”.
  15. Konkurs trwa do 16 kwietnia 2021r.
  16. Ogłoszenie wyników nastąpi 26 kwietnia 2021r.

Adres przedszkola: Przedszkole Miejskie Nr 207 90-361 Łódź, ul. Piotrkowska 272
Koordynator konkursu: Ewa Michalak - ew7a@wp.pl

załącznik 1 - plik pdf do pobrania - oświadczenie - wyrażam zgodę.pdf

UWAGA !!!

Ze względu na zamknięcie placówek przedszkolnych w dniach 29.03. - 18.04.2021 r. termin składania prac na konkurs "Bajkowa gra planszowa" z elementami matematyki zostaje przedłużony do 21.05.2021 r.

Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi 31.05.2021 r.