KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

koło plastyczne

Podczas zajęć plastycznych realizowane są zarówno tematy związane z najbliższym otoczeniem, porami roku, świętami okolicznościowymi jak i uwzględniane są indywidualne zainteresowania dzieci, które mogą wpływać na dobór realizowanych tematów.

Celem zajęć jest :

  • rozwijanie zainteresowań i uzdolnień plastycznych, pomysłowości, oryginalności;
  • nabywanie wiary we własne siły;
  • zdobywanie umiejętności posługiwania się różnymi technikami plastycznymi;
  • rozwijanie wyobraźni plastycznej i twórczego myślenia;
  • nabywanie umiejętności pracy zespołowej;
  • rozwijanie sprawności manualnych oraz koordynacji wzrokowo - ruchowej;
  • kształcenie wrażliwości estetycznej;
  • śmiałość w wypowiadaniu się własną formą plastyczną;
  • wspomaganie rozwoju osobowościowego i emocjonalnego dzieci;
  • wyrabianie umiejętności organizowania warsztatu własnej pracy;
  • nabywanie umiejętności ekonomicznego wykorzystania materiałów.

Zajęcia prowadzą : mgr Monika Wiśniewska oraz mgr Iwona Szymczak